Rimas tal till den palestinska kvinnan.

8 mars 2015

Nästan sex månader har gått sedan kriget i Gaza avslutades men återuppbyggnaden har inte kommit i gång och situationen för dem som mist sina hem är mer utsatt än kanske någonsin tidigare. Idag firar vi tillsammans med världen kvinnodagen, då är det värdigt att blicka det Palestinska kvinnas kamp genom åren av ockupationen men även i dags läget efter det senaste kriget. Den palestinska kvinnans vilja att kämpa vidare, hitta lösningar, möjligheter och stimulera hela familjen till att återfå den fria Palestina. Det här en kvinna som står framför hennes hus som har förvandlats till rester och tänker: ”Vårt hus har förvandlat till spillror. Vissa möbler är kanske användbara och tack Gud att vi hade några tallrikar och skål av aluminium, dessa kan vi använda ett tag till. Kvar i huset har vi bara ett rum som går att använda som sovrum, kök och vardagsrum. Jag kan sova i det här hörnet av rummet tillsammans med min man och våra fem barn. Min mor kan sova i där i det andra hörnan, den är kanske lite lugnare och barnen stör henne inte. Vattnet kommer in i rummet utan förvarning och vinden svänger tygbiten som täcker vår toalett. Inget privat liv, ingen integritet men vi har överlevt och vi kommer att kämpa vidare”.