Aktivitet: Solidaritet med Media markts arbetare

12 mars 2015

Det värmde gott när Media Markts personal bjöd kommunisterna på kaffe och tårta.
Jönköpingsavdelningen passade i torsdags och lördags på att dela ut flygblad utanför Media Markts butik mot företagets varsel om uppsägning av 1100 av sina 1400 butiksanställda i Sverige. För att krama ut mesta möjliga vinst av personalen skall de tvingas arbeta deltid på kvällar och helger i stället.
Vår protest uppskattades tydligt av förbipasserande kunder och besökare både i tillrop och samtal, även erbjudande om att fotografera ingripande av vaktbolag ( och ev. polis) som företagets representant hotade med.
Men Securitasbilen smög förbi på långt håll och avstod tydligen från den negativa reklam som Media Markt höll på att ge sig själva och vaktbolaget.
Värmande i dubbel mening var "massipan"-tårta och kaffe som en Media Marktpersonal kom ut med till oss -Det var ju "fössta tossdan i mass"- jippo i Jönköpingsbutiken!