Aktivitet: Den katastrofala kapitalismen

Bertil Kilner, nationalekonom och journalist, besökte Jönköpingsavdelningen och gav åhörarna en gedigen genomgång av kapitalismens katastrofala natur.

20 april 2016

Den Katastrofala Kapitalismen var ämnet för dagen då Bertil Kilner, nationalekonom och journalist, från Göteborg, besökte Jönköpingsavdelningen i lördags eftermiddag. Kapitalismen fordrar ständig tillväxt – vinsten är ett måste. Kilner pekade på kapitalismen som skapar bostadsbrist, arbetslöshet och utlandsskuld. Han förklarade hur USAs kapitalistiska ekonomi ligger bakom krigen mot Irak, Iran ,Libyen, Syrien – och pekade till sist på den kommande akuta finanskrisen som tycks ligga nära i tiden. Det blev en givande lördagseftermiddag. De flesta av oss åhörare lärde säkert något nytt och vi fick även en del uppslag till vidare diskussioner.