Dags att öppna spargrisen!

4 november 2020

Nu är det dags igen! Det ska ”sparas” på skola, förskola och fritidshem. För vilken gång i ordningen? Ja det går inte att säga, det har blivit vardagsmat i budgettider. Efter många års sparande borde spargrisarna vara sprängfulla.

Ett av höstens stora samtalsämnen har varit gängkriminalitet. Åsikterna har gått isär om lämpliga åtgärder. Men en sak är i stort sett alla överens om – skolan är absolut central för att hindra nyrekryteringen bland de unga. En trygg och bra skola ger inte bara kunskaper, den ger framtidshopp. Tusentals unga pojkar som inte klarat skolan är lätta att locka.

Så nu är det dags att ta fram nycklarna och öppna spargrisarna! Satsa på våra barn och unga. Det är en billig åtgärd, jämfört med att ta hand om ungdomar som hamnar i kriminalitet. De mänskliga vinsterna går inte att mäta i pengar.

Nej till nedskärningar som drabbar barnens framtid!

Författare: 
Annica Albertsson