Kommunister på stan!

Avreglera elmarknaden!

Den 19 november hade Jönköpingsavdelningen möte med Anders Carlsson. Han gav de ca 25 åhörarna en gedigen genomgång av den sk elkrisen, dess orsaker och vad partiet anser bör göras.
Nu ser vi fram mot att sprida partiets nya el-flygblad.

Fortsatt Natomotstånd

Som ett led i att samla vårt natomotstånd höll vi ett möte med Jan-Åke Karlsson, partiets vice ordförande. Han gav en gedigen genomgång av Natos historia och syfte och avslöjade lögnerna från Nato-förespråkarna. "Dom ljuger oss rakt upp i ansiktet" sade han till 25-talet åhörare.

Torsdagscafé med bokprat

Föreningen Arbetarskrivares nya antologi presenteras. 42 läsvärda bidrag från norr till söder, även från Jönköping.
Läsning av några utvalda texter.
Kaffe och mackor serveras.

Aktivitet: Röd Front 2019

Runt 80 mötesdeltagare var med på årets Röd Front-arrangemang i Jönköping, när Kommunistiska Partiet och RKU demonstrerade mot kapitalets härjningar och attackerna mot strejkrätten.

Vid samlingen inför demonstrationen höll Sam Petterson ett inledande tal om den orättvisa livslott tjejer ges i samhället och om den marxistiska feminismen:
https://youtu.be/0gVEpgrL4u4

Aktivitet: Bokprat med Anders Carlsson

Den 16:e mars höll kommunistiska partiet ett mycket lyckat bokprat med Anders Carlsson utifrån hans efterlängtade bok Resa in i det okända. Boken är en heltäckande genomgång av den ryska revolutionens förlopp och några av erfarenheterna från Sovjetunionen. Carlsson skriver lättförståeligt och medryckande, och den tunga titeln till trots hade vissa eldsjälar lyckats läsa igenom hela boken redan innan bokpratet.

Aktivitet: Spöket Lever!

Under lördagen syntes kommunistiska partiets avdelning i Jönköping på stan med tidningar, flygblad och tal.

Efter det organiserade vi ett välbesökt möte med Johan Wiman som pratade om arbetarrörelsens historia, nutid och framtid i en värld som som knakar under kapitalismens rovdrift och kriser.

Välkommen att organisera dig hos oss! En annan värld är möjlig!

Aktivitet: Klimatmöte

Elsa-Lena Åström inledde på Jönköpingskommunisternas möte om klimathotet, och utgick ifrån två mål som borde vara självklara:

Aktivitet: Palestinasolidaritet

Den 26:e var Kommunistiska Partiet ute och delade ut flygblad i marknadsvimlet på Hoppets Torg till stöd för Palestina. Stämningen var god, och många förbipasserande visade sin uppskattning för palestinasolidariteten.

Aktivitet: 1:a Maj 2018

Runt 45 personer gick med i Kommunistiska Partiets tåg på 1:a maj, och vid torget lyssnade runt 75-80 personer på appeller från årets talare:
Erik Ottosson, Sam Pettersson, och Annica Albertsson, Mikael Pettersson från Nässjö, samt Zoltan Tiroler från Svensk-Kubanska Föreningen.

Några av årets tal går att se och höra på Jönköpingsavdelningens youtube-kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCJ07H01rU-WF2iNAZrNQThw

Sidor

Prenumerera på Kommunistiska Partiet Jönköping RSS