Bilder från ännu en lördag med Gazasolidaritet 2 december

Demonstration för solidaritet med Gaza Söndag 10 december 14.00

Söndag den 10 december 14:00 samlas vi återigen på Hovrättstorget med Palestinaflaggor och plakat. En kort demonstration till Hoppets Torg där vi avslutar. Arrangör är som vanligt Palestine in Mind.

Julavslutning 15 december

Fredag den 15 december 18.00 hälsar vi alla vänner välkomna till julavslutning. Mat och dryck, musik av ungdomar i RKU, exklusivt jullotteri, bra böcker i vår antikvariska hylla.

Kommunister på stan!

Avreglera elmarknaden!

Den 19 november hade Jönköpingsavdelningen möte med Anders Carlsson. Han gav de ca 25 åhörarna en gedigen genomgång av den sk elkrisen, dess orsaker och vad partiet anser bör göras.
Nu ser vi fram mot att sprida partiets nya el-flygblad.

Fortsatt Natomotstånd

Som ett led i att samla vårt natomotstånd höll vi ett möte med Jan-Åke Karlsson, partiets vice ordförande. Han gav en gedigen genomgång av Natos historia och syfte och avslöjade lögnerna från Nato-förespråkarna. "Dom ljuger oss rakt upp i ansiktet" sade han till 25-talet åhörare.

Torsdagscafé med bokprat

Föreningen Arbetarskrivares nya antologi presenteras. 42 läsvärda bidrag från norr till söder, även från Jönköping.
Läsning av några utvalda texter.
Kaffe och mackor serveras.

Aktivitet: Röd Front 2019

Runt 80 mötesdeltagare var med på årets Röd Front-arrangemang i Jönköping, när Kommunistiska Partiet och RKU demonstrerade mot kapitalets härjningar och attackerna mot strejkrätten.

Vid samlingen inför demonstrationen höll Sam Petterson ett inledande tal om den orättvisa livslott tjejer ges i samhället och om den marxistiska feminismen:
https://youtu.be/0gVEpgrL4u4

Aktivitet: Bokprat med Anders Carlsson

Den 16:e mars höll kommunistiska partiet ett mycket lyckat bokprat med Anders Carlsson utifrån hans efterlängtade bok Resa in i det okända. Boken är en heltäckande genomgång av den ryska revolutionens förlopp och några av erfarenheterna från Sovjetunionen. Carlsson skriver lättförståeligt och medryckande, och den tunga titeln till trots hade vissa eldsjälar lyckats läsa igenom hela boken redan innan bokpratet.

Aktivitet: Spöket Lever!

Under lördagen syntes kommunistiska partiets avdelning i Jönköping på stan med tidningar, flygblad och tal.

Efter det organiserade vi ett välbesökt möte med Johan Wiman som pratade om arbetarrörelsens historia, nutid och framtid i en värld som som knakar under kapitalismens rovdrift och kriser.

Välkommen att organisera dig hos oss! En annan värld är möjlig!

Sidor

Prenumerera på Kommunistiska Partiet Jönköping RSS