Aktivitet: Röd Front 2019

Runt 80 mötesdeltagare var med på årets Röd Front-arrangemang i Jönköping, när Kommunistiska Partiet och RKU demonstrerade mot kapitalets härjningar och attackerna mot strejkrätten.

Vid samlingen inför demonstrationen höll Sam Petterson ett inledande tal om den orättvisa livslott tjejer ges i samhället och om den marxistiska feminismen:
https://youtu.be/0gVEpgrL4u4

Aktivitet: Bokprat med Anders Carlsson

Den 16:e mars höll kommunistiska partiet ett mycket lyckat bokprat med Anders Carlsson utifrån hans efterlängtade bok Resa in i det okända. Boken är en heltäckande genomgång av den ryska revolutionens förlopp och några av erfarenheterna från Sovjetunionen. Carlsson skriver lättförståeligt och medryckande, och den tunga titeln till trots hade vissa eldsjälar lyckats läsa igenom hela boken redan innan bokpratet.

Aktivitet: Spöket Lever!

Under lördagen syntes kommunistiska partiets avdelning i Jönköping på stan med tidningar, flygblad och tal.

Efter det organiserade vi ett välbesökt möte med Johan Wiman som pratade om arbetarrörelsens historia, nutid och framtid i en värld som som knakar under kapitalismens rovdrift och kriser.

Välkommen att organisera dig hos oss! En annan värld är möjlig!

Aktivitet: Klimatmöte

Elsa-Lena Åström inledde på Jönköpingskommunisternas möte om klimathotet, och utgick ifrån två mål som borde vara självklara:

Aktivitet: Palestinasolidaritet

Den 26:e var Kommunistiska Partiet ute och delade ut flygblad i marknadsvimlet på Hoppets Torg till stöd för Palestina. Stämningen var god, och många förbipasserande visade sin uppskattning för palestinasolidariteten.

Aktivitet: 1:a Maj 2018

Runt 45 personer gick med i Kommunistiska Partiets tåg på 1:a maj, och vid torget lyssnade runt 75-80 personer på appeller från årets talare:
Erik Ottosson, Sam Pettersson, och Annica Albertsson, Mikael Pettersson från Nässjö, samt Zoltan Tiroler från Svensk-Kubanska Föreningen.

Några av årets tal går att se och höra på Jönköpingsavdelningens youtube-kanal:
https://www.youtube.com/channel/UCJ07H01rU-WF2iNAZrNQThw

Aktivitet: Internationella Kvinnodagen 2018

Tidigt på morgonen delade vi ut flygblad utanför Länssjukhuset Ryhov.
På lördagen hade vi möte på Hoppets Torg med tal, flygbladsutdelning och tidningsförsäljning. Vi deltog också med bokbord på ABF:s mässa i Smedbyn i Huskvarna.

Aktivitet: 1:a Maj 2017

Kommunisterna firade första maj med demonstration och efterföljande möte i Rådhusparken. Huvudtalare var partiets internationelle sekreterare Patrik Paulov. Dagen avslutades på Röda Stjärnan med gott fika och underhållning av Johan Forsman.

Aktivitet: Röd Front i Jönköping

1amaj 2016 i Jönköping. En kylslagen,grå morgon. Lite smått regn. Det bådade inte gott.
Men solen kom , och värmen och vi fick vara med om en mycket lyckad manifestation.
Ett 40tal personer deltog i demonstrationen och vid mötet i Rådhusparken hade ytterligare ca 20tal personer anslutit sig.
Årets 1amaj tal hölls av Erik Ottosson som först blickade tillbaka på den politiska utvecklingen , på vad som hänt , sen det första Röd Röd front-tåget.

Aktivitet: Den katastrofala kapitalismen

Den Katastrofala Kapitalismen var ämnet för dagen då Bertil Kilner, nationalekonom och journalist, från Göteborg, besökte Jönköpingsavdelningen i lördags eftermiddag. Kapitalismen fordrar ständig tillväxt – vinsten är ett måste. Kilner pekade på kapitalismen som skapar bostadsbrist, arbetslöshet och utlandsskuld. Han förklarade hur USAs kapitalistiska ekonomi ligger bakom krigen mot Irak, Iran ,Libyen, Syrien – och pekade till sist på den kommande akuta finanskrisen som tycks ligga nära i tiden. Det blev en givande lördagseftermiddag.

Sidor

Prenumerera på Kommunistiska Partiet Jönköping RSS